Тя бе една от най-близките му приятелки. Не само в сериала, но и изобщо. Лиса Кудроу, която изпълни ролята на чаровната "шматка" Фийби в "Приятели", проговори първа за гибелта на Матю Пери.

Лиса, която тази година навърши 60, но не й личат, призна, че е дълбоко потресена и тъжна от кошмарната вест за края на любимия Чандлър Бинг. Но и каза, че не е изненадана. Кудроу, както и всички останали, винаги са били наясно с живота, който живее Матю и с рисковете, които той е криел.

Екранната Фийби си позволи дори да сподели своята версия за трагедията с Пери и тя бе разкрита от нейни говорители. Според Лиса, Матю е приел голямо количество хапчета, след като се е прибрал в дома си, а после се е отпуснал в джакузито.

"Мисля, че е взел много лекарства, той беше пристрастен към тях, те го успокояваха. Битката му с алкохола и зависимостите бе тежка и дълга, но той успя. Успя да им каже не. Остана му обаче навика да взима лекарства, които са му предписани от лекар. Въпреки това, ако ги вземеш в големи количества, това може да те убие. Мисля, че е станало точно така", е версията на Кудроу.

Тепърва ще се разбере дали тя е права, или не, защото лекарите все още не са готови със заключенията си по случая. Вече втори ден снимките на Матю Пери обикалят стените на милиони хора в социалката и сякаш никой не иска да повярва, че Чандлър вече не е тук.

Но Матю искаше да не се помни само с ролята си в "Приятели", а най-вече с битката си със зависимостите и това, че е помогнал в нея и на много други хора. Или поне е опитал...