65-годишният наследник на британската корона принц Чарлз стана герой на клип, в който танцува арабски танц с гол в ръката меч.

[caption id="attachment_308233" align="alignright" width="478"]Принц Чарлз се готви за танца с гол меч Принц Чарлз се готви за танца с гол меч[/caption]

Принц Чарлз бе на официална визита в Саудитска Арабия, уточняват от woman.ru. Най-голямото дете на кралица Елизабет с радост прие поканата на домакините да се включи в арабския национален фестивал. И направи няколко стъпки от танца арда, размахвайки церемониален меч.

Кралското семейство на Саудитска Арабия посрещна принц Чарлз на ежегодния културен фестивал Джандария и му даде възможност да се включи в програмата. За принц Чарлз бе осигурен арабски мъжки костюм с всички аксесоари, както и учител, който да го въведе в спецификата на танцовите стъпки и движения. И принц Чарлз, както личи по снимките и клиповете в YouTube, чудесно се справя със задачата си.

[caption id="attachment_308234" align="alignleft" width="199"]Мисията на принц Чарлз в Саудитска Арабия е специална Мисията на принц Чарлз в Саудитска Арабия е специална[/caption]

В началото е малко неуверен и се вижда, че брои наум стъпките, но размахването на голия меч го насърчава да продължи участието си. Все пак то не е особено дълго – само ритуал, както се очаква от човек с неговото потекло, забеляза kliuki.bg.

Всъщност принц Чарлз не дойде в Саудитска Арабия да върти меч, а с деликатна мисия от Британското външно министерство. Напоследък правозащитници от цял свят обсъждат ситуацията в Саудитска Арабия и съседни страни, където сериозно се нарушават човешките права. Британският портал Mail Online твърди, че принц Чарлз е поел ангажимент да повдигне въпроси от такъв характер пред височайшите си домакини. Вероятно подобни разговори се водят в неофициален ред при срещите на благородните особи на четири очи.

Британските таблоиди впрочем не пропускат да отбележат, че принц Чарл, който води съпругата си Камила навсякъде по света, този път я е оставил в Бъкингам. Обясненията могат да бъдат най-различни. Ясно е обаче, че Камила страшно пропуска, като не може да види на живо танца на принц Чарлз, облечен като арабин. И с гол в ръката меч.

http://youtu.be/zLJAKp1pUO0