Пред Дейли Мейл бодигардът на кралица Елизабет Втора - Ричард Грифин, разказа невероятна случка с Нейно величество, която гарантирано ще ви сащиса. Оказа се, че в света има и хора (не туземци), които не различават образа на английската кралица. И самата Елизабет разбрала това по куриозен начин.

Историята се развива в гората край любимото й имение Балморал (където тя преди дни си отиде) в Шотландия. Кралицата се разхождала с бодигарда си в гората и се радвала на природата, когато изневиделица се появили двама американци - млада и влюбена двойка.

Видели насреща си хора, американците спрели и се заговорили с кралицата и гарда й, без изобщо да подозират коя е тя. След няколко сладки приказки за времето и приказната Шотландия, те попитали дали има смисъл да се отбиват до Англия. Елизабет отвърнала положително, имало какво да видят там.

"Освен да видим английската кралица! Вие виждали ли сте я", попитали туристите, а гардът на кралицата застинал в очакване. "Аз не съм я виждала, но той - посочила бодигарда си - доста често я вижда", отговорила Елизабет Втора.

След което лично направила и снимка за спомен на младите, които я помолили да ги щракне в шотландската гора.