Ако не сте гледали тазгодишното издание на „Евровизия“ не само, че не сте изгубили нищо, но и сте спестили огромна доза разочарование, възмущение и искрен гняв.

 

От година на година конкурсът придобива все по-уродливи форми. Перверзията, лошият вкус, възхвалата на трансджендъризма, както и ненужно провокативното поведение, взимат връх. Апотеоз на вулгарната разгащеност бе тазгодишното издание, пред което дори травеститските изцепки на ранния Азис бледнеят.

 

На сцената трудно можеше да се види мъж или жена в традиционния смисъл на думата. Всички пробиващи певци се стремят да имитират лошия вкус и простащината на Дана Интернешънъл и Кончита Вурст, поощрявани видно от организаторите. И ако 1-2 изпълнители от този регистър биха минали за допустима екзотика, когато 90% от участниците залагат предимно на безвкусни гей провокации, нещата определено не изглеждат добре.

 

От цяла Европа, а и не само осъзнати и неосъзнати членове на ЛГБТ общността копнеят за своята 3-минутна слава. Борбата е кой ще се облече по-безвкусно като някой клоун от пътуващ цирк и ще размаха китки по-женствено.

Изкуството и добрата песен отдавна са изпразнени от смисъл. Джендъризмът тук е в апогей и това е неговата сцена. Крайно време е организаторите и шефовете на това т.нар. шоу да го обявят просто за придатък на гей прайдовете и да не го показват в праймтайма на телевизиите – не за друго, а защото се гледа предимно от деца. В този ред на мисли, както знаете, порнографията е забранена за лица под 18 години.

Или пък би могло да го преместят след 22 ч., съгласно закона.

Източник: Уикенд