Това е история за малко момче на име Миша, страдащо от рядко генетично заболяване, наречено ихтиоза Арлекин. Вроденото заболяване прави живота на малкото момченце и неговата майка неимоверно труден.

 

Объркаха дете със страховита кукла заради болест (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ)

Въпреки нормално протеклата бременност на Анна, медиците не й показали детето веднага след появата му на бял свят. Тя успяла да види рожбата си доста по-късно.

 

Объркаха дете със страховита кукла заради болест (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ) - Снимка 2

Коварната болест засяга кожата на Миша и води до наличието на малки люспи, напукани клепачи и устни. Той е изправен пред множество предизвикателства, включително уязвимост към инфекции, затруднена регулация на телесната температура и забавен растеж и развитие.

 

Объркаха дете със страховита кукла заради болест (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ) - Снимка 3

Майката на Миша – Анна, е решена да му предостави необходимата грижа и подкрепа, въпреки трудностите. Тя се грижи за кожата му, нанасяйки кремове и осигурявайки специални вани, освен това следи внимателно температурата му. Миша е описан като щастливо и усмихнато дете, преодоляло множество трудности.

 

Объркаха дете със страховита кукла заради болест (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ) - Снимка 4

Въпреки това, майката се сблъсква с негативни реакции и незаслужено любопитство от страна на другите хора. Те често задават неприлични въпроси и проявяват учудване, когато видят Миша. Това поставя допълнителни предизвикателства пред Анна, която трябва да се справя с и без това немалко трудности в ежедневието.

 

Историята на Миша и Анна ни напомня за важността на разбирателството и подкрепата към хората, страдащи от редки и тежки заболявания. Те се нуждаят от нашето разбиране и съпричастност, вместо да бъдат обект на неподходящи коментари или недоразумения.

Източник: jenata.blitz.bg