Прелестната Анджелина Джоли е най-добре платената жена сред актьорите! Красотата на актрисата явно й помага и да печели добре. Анджи минава другите красавици не само с визия, а и с банковата си сметка!

За 2013 година Анджелина Джоли е забогатяла с 33 милиона долара и сред десетте най-богати актьори за 2013 година, но за съжаление тя е единствената жена в десетката на тази класация, научи Kliuki.bg. Водят преди нея Робърд Дауни - младши с печалба от 75 милиона, Чанинг Тейтъм, Хю Джакман, Марк Уолбърг , Дуейн Джонсън, Адам Сандлър, Том Круз, Дензъл Уошингтън, Леонардо ди Каприо и едва тук са Анджелина Джоли и Лиъм Нийсън с 31 милиона долара.

[caption id="attachment_308479" align="alignright" width="300"]Angelina Джоли е най-добре платената актриса в света[/caption]

Водещи при жените след Анджелина  Джоли са Дженифър Лорънс (26 млн. долара) и Кристен Стюарт  (21,5 млн. долара). Следват Дженифар Анистън (20 млн. долара), Чарлийз Терон, Натали Портман, Сандра Бълок и Ема Стоун, които имат  по 14 млн. долара.

Джоли се явява гордост за всички жени. В американски изследвания и публикации е установено, както цитират и Vesti.bg, че жените не само са по-малобройни в кино индустрията, но и за тях възрастта влияе по-негативно. Няма жени над 50 години, които да получават по-големи хонорари, докато много от най-платените мъже в киното са над 50-годишни. Това определено е неравенство и ощетяване. Отделно, че жените са с по-малко реплики и много по-често се налага да се разголват във филм от мъжете актьори. Въпреки модерните времена, дискриминацията си съществува.

Допълнително и жените зад камерата са ощетени. Техният процент е много по-малък от този на мъжете и едва 16 процента от най-успешните кино продукции са дело на жени. Къде талантът отстъпва или просто се следват неписаните норми мъжете да печелят повече по принцип, не знаем, но поне Анджелина Джоли за пореден път кара женското съсловие да се гордее. Противоречива или не, Анделина Джоли е истински боец в живота и на екрана и определено една много успяла жена, майка, съпруга!