Идеалният момент да забременее една жена се оказва именно периодът около Деня на влюбените - Свети Валентин!

За съжаление, и на най-големите противници на този празник, според научно изследване точно времето около Свети Валентин е най-подходящо за правене на бебе, научи Kliuki.bg. И това не е случайно, защото заченати през февруари или март, децата се раждат ноември или декември, което значи, че по-голямата част от бременността минават през топлите месеци на пролетта и лятото, когато организмът на жената  си набавя по естествен начин важния Витамин Д. И обратното, когато детето се роди напролет, то по-голямата част от развитието на плода е минала през зимния период, когато трябва допълнително да се набавят повечето витамини.

[caption id="attachment_307721" align="aligncenter" width="300"]Sv.-Valentin 14 февруари е една от най-очакваните дати в годината, защото тогава е Свети Валентин[/caption]

Така се оказва, че Денят на влюбените е наистина подбран в най-удачния период на годината, защото какво по-хубаво доказателство на любовта от това да се създаде нов живот. Днес е 14 февруари, но не е нужно да има определен ден, за да докаже един човек, че обича друг. Това обаче е повод да се замислите. Ако се чудите кога е точният момент да се случи тази решителна крачка в човешкия живот - какъв по-романтичен или запомнящ се момент от този да си спомняте, че сте заченали на Свети Валентин.

[caption id="attachment_307384" align="aligncenter" width="300"]Свети Валентин - ден на влюбените Свети Валентин - ден на влюбените[/caption]

Затова, както се пише и във Vesti.bg, ако се страхувате от различни тежки заболявания, като множествена склероза или вродени аномалии, теоретично изберете скоро момента да опитате да имате дете. Разбира се, това е сериозна тема, личен избор и е строго индивидуално, най-великото чудо на природата, затова все пак на Деня на любовта - Свети Валентин, влюбените да правят любов!