Великолепният маестро Пласидо Доминго направи своя първи концерт в България в Деня на влюбените - 14-ти февруари

В зала "Арена Армеец", след двучасов концерт и повече от десет минути бис, Пласидо Доминго не просто очарова българските си почитатели, те бяха възхитени. Безспорният талант на Пласидо Доминго няма нужда от коментар, но изпълненията му на части от оперите „Риголето” и “Besame Mucho” оставиха публиката без дъх от вълнение и омагьосана от гения на Пласидо Доминго.

[caption id="attachment_307938" align="alignright" width="300"]Пласидо Доминго зарадва българите на 14-ти февруари Пласидо Доминго зарадва българите на 14-ти февруари - Деня на влюбените[/caption]

Накрая концертът завърши с невероятната изненада, която оперният изпълнител поднесе на публиката. Това беше песента "Моя страна, моя България" на Емил Димитров, която Пласидо Доминго изпълни на български език и обеща, че ще се върне отново в България.

Както пишат и от Vesti.bg, след концерта Доминго се снимал с всички желаещи и дълго време раздавал автографи зад сцената, след това отишъл на вечерята, която организирал по повод първото си идване в България. На него Пласидо Доминго избра да пее заедно с музиканти от Софийската филхармония, които бяха под диригентството и двете красиви певици Вирджиния Тола Микаела Оесте и Жорди Бернасер.

След концерта омагьосаната публика просто замечта виртуозният Пласидо Доминго скоро отново да посети страната ни, това беше един невероятен подарък за всички зрители по повод 14-ти февруари. Какво по-хубаво от красива музика, изпълнена по неповторим начин от всепризнат майстор на хубав празник?! За всички нас, които сме пропуснали този музикален спектакъл, остава надеждата, че Пласидо Доминго ще организира така програмата си, че отново да дойде в България.

Въпреки че операта не е най-комерсиалното изкуство, препълнената зала в София доказва, че човек винаги има нужда от малко храна за душата, счита Kliuki.bg. Затова нека се наслаждаваме на мигове като този с Пласидо Доминго. Това със сигурност прави държавата ни много по-културна.