Американска певица Тина Търнър, която се наслаждаваше на световна слава и издъхна на 83-годишна възраст в Швейцария, бе известна и със страстта си към автомобилите.

 

Мощните автомобили бяха най-голямата страст на покойната Тина Търнър (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ)

Неслучайно, тя бе горд собственик на няколко коли от различни марки и изразяваше специални чувства към тях.

 

Мощните автомобили бяха най-голямата страст на покойната Тина Търнър (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ) - Снимка 2

Един от нейните любими автомобили беше Jaguar. Звездата разказва в автобиографията си, че карането на Jaguar било едно от нейните предпочитани занимания и тайни страсти и се чувствала напълно свободна, когато сядала зад волана му.

 

Мощните автомобили бяха най-голямата страст на покойната Тина Търнър (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ) - Снимка 3

Първият Jaguar в колекцията й бил белият седан XJ, който получила като подарък от Сами Дейвис младши. Тина Търнър също имала и сребрист роудстър Jaguar E-Type, подарък от бившия й съпруг Айк Търнър.

 

Мощните автомобили бяха най-голямата страст на покойната Тина Търнър (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ) - Снимка 4

Освен Jaguar, тя се радвала и на други марки автомобили. Автопаркът й включва няколко Mercedes-Benz G-Class, които използвала в Швейцария, и италианският Fiat Jolly. Но един от най-интересните модели в колекцията й бил Lamborghini LM002, който е известен като "всъдеход". Тина Търнър била толкова впечатлена от този модел, че го тунингувала специално по свой вкус и желание.

 

Мощните автомобили бяха най-голямата страст на покойната Тина Търнър (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ) - Снимка 5

Известната певица се възползвала и от услугите на луксозния автомобил Rolls-Royce Phantom Drophead. Двамата с втория й съпруг – 57-годишният продуцент Ервин Бах, с когото сключва брак през 2013 г. го управлявали самостоятелно.

 

Автомобилът е повече от разкошен – задно предаване, оборудван с мощен 6.7-литров v-12 двигател, генериращ мощност от 460 конски сили. А и цената му не била никак ниска – по онова време струвал около половин милион долара.

Източник: auto.blitz.bg