Уелската принцеса, Кейт Мидълтън, може да не се върне към активните си кралски задължения на пълно работно време, тъй като преосмисля своята роля след сериозна битка с рака, съобщава RadarOnline.

Въпреки че наскоро се появи на публични събития, Кейт все още не се е възстановила изцяло и има възможност нейната функция като обществена фигура да претърпи значителни промени, смятат експерти в Обединеното кралство.

Докато продължава лечението си, принцесата на Уелс е била принудена да „преоцени“ своите ангажименти като член на кралското семейство, което може да доведе до ситуация, в която тя никога повече няма да се върне към предишните си задължения.

42-годишната съпруга на принц Уилям бе с месеци далеч от общественото внимание, фокусирайки се върху своето здраве. Появите й на публични събития през последната година дадоха надежда на много от нейните почитатели за нейното завръщане. Въпреки това, според източници, тя все още се бори с болестта, което поставя под въпрос възможността за пълноценно връщане към кралските й задължения.

Журналистът Дан Уутън отбелязва: „Катрин продължава да се бори със сериозно заболяване и да преминава през химиотерапия. Въпреки че е наясно с важността на своята роля, приоритетите й сега са значително променени.“

Кралските експерти смятат, че ако Кейт реши да намали значително ангажиментите си, монархията ще трябва да се съобрази с това решение и да намери начин да продължи напред.

Източник: blitz.bg