Търсейки лице, което да украси корицата на последния му брой, гръцкото издание на "InStyle" се спря на това, принадлежащо на Мей Мъск, а от своя страна 75-годишната майка на главния изпълнителен директор на "Tesla" избра да облече за фотосесията тоалет, изработен от българската дизайнерка Десислава Тошева, която е собственик на бранда "Caviar Couture".

 

За първи път прочутият модел забелязва творенията на нашенката в шоурум, намиращ се в Париж. Влюбила се в тях от пръв поглед, тя пожелава да се запознае с жената, която ги е изработила, за да разбере повече за марката и откъде идва тя. Така не след дълго двете се срещат на една от най-големите кинопрояви, а именно ежегодния фестивал, събиращ звездите от големия екран, а и не само, в Кан. Всъщност именно на това събитие година по-рано моделиерката получава едно от най-големите си международни признания, тъй като тогава организаторите на форума се свързват с нея, за да ѝ кажат, че облеклата ѝ задължително трябва да присъстват на червения килим, като за целта облече част от знаменитостите, които ще стъпят на него.

 

След разговора с популярната дама, дефилирала по подиума за едни от най-влиятелните модни къщи, Десислава коментира с нейната стилистката съвместната им работа по бъдещи проекти. Ето как се стига до кадрите за списанието, заснети на гръцкия остров Санторини, на които Мъск носи елегантна черна рокля с голи рамене и разкроена, дълга пола, чийто плат проблясва на слънчевите лъчи. Цялостната ѝ визия се допълва от дълги ръкавици в същия цвят, както и сребрист клъч, който държи в една ръка.

 

Тошева разказва, че решава да създаде модния бранд "Caviar Couture" след неуспешните опити да намери дреха, която да облече за вечерта, в която със съучениците ѝ отбелязват дипломирането си.

 

"Създаването на бранда възникна в резултат на неуспешно намиране на рокля за абитуриентския ми бал. По време на търсенето установих, че предлагането се намира в две крайности - роклите бяха или прекалено скъпи, но по мое мнение не кореспондираха на дизайна, или бяха с по-старомодни визии", казва тя пред Economic.bg.

 

Десислава завършва Първа частна английска гимназия в София, след което и университет "Сент Андрюс" във Великобритания. Там тя не учи "Моден дизайн", а "Бизнес", защото вярва, че това ще й помогне повече при разработването на модния бранд. Започва бизнеса си сама, но вече има голям екип зад гърба си.

 

Нейни рокли са били на кориците на списания като "Vogue", "Madame Figaro", "ЕLLE" и "Harper's Bazaar".

Източник: dir.bg