Бионсе се превърна в най-награждаваният изпълнител със заветното златно грамофонче, след поредния й триумф на наградите „Грами“ през февруари.

 

Американската изпълнителка, която е бивша солистка на „Дестини чайлдс“ вече притежава 32 златни грамофончета – материалният израз на наградите за музикална индустрия в САЩ.

 

Майката на Бионсе аплодира софиянка, пееща хитовете й

Едно момиче, родено в София пее нейните песни толкова брилянтно, че не само е аплодирано от екипа й, а и лично от майката на Бионсе. Младата дама е студентка в най-престижното музикално училище в световен мащаб – „Бъркли“, Бостън, при това с пълна стипендия.

 

През миналата година българката Дестини Паркър успява да премине през селекционния тур на „Гласът на Америка“ и се представя в състезателните веери на шоуто. За да я вземе в отбора си към нея се обръща певицата, актриса и дизайнер Гуен Стефани.

 

Дестини е родена в България от смесен брак и макар да не се занимава с пеене кандидатства в „Бъркли“. Не само е приета измежду хилядите кандидати, а вече се нарежда сред най-добрите имитаторки на Бионсе в световен мащаб. Нашето момиче пее в мюзикъл, поставен от учебното заведение, с песните на Бионсе.

 

Баща й е тъмнокож американски военнослужещ, който се запознава със столичанката Миряна по интернет. Привличането помежду им е толкова силно, че идва в София, за да се срещнат и виртуалната връзка става реална. Малко след това двойката напускат страната ни и се установяват в Калифорния, където им се ражда и син. По това време Дестини е само на годинка.

 

Заради несходство в характерите връзката на българката и военнослужещият бързо се разпада. Така върху крехките рамене на нашенката пада отговорността да отгледа сама двете си деца, при това в чужда държава.

 

Момичето, родено в България се оказва със златен талант и дори безпаричието не се оказва пречка през него. То пеело със сърцето си и молело близките си да я послушат още малко. Представяла си, че е Уитни Хюстън или Бионсе, на които се възхищавала. Макар да се страхува да пробва късмета си в „Бъркли“, тъй като никога не е вземала уроци по пеене, се изправя пред страховете си и опитва късмета си. Няколко седмици по-късно става ясно, че е приета, при това с пълна стипендия.  

 

Според програмата на колежа, студентите трябва да изберат едно от трите задължителни шоута и Дестини избира на Beyonce Ensemble, изцяло с нейни песни. Къдрокоската е изключително развълнувана по време на изпълненията, тъй като концертите били гледани и от майката на Бионсе – Тина Ноус-Лоусън, макар и дистанционно. След края на спектакъла, тя поздравява Дестини за страхотното представяне. Мюзикълът бива аплодиран и от музикалния директор на Бионсе – Дерек Дикси.

 

Миряна Паркър споделя, че дъщеря й работи по десет часа дневно, за да развива таланта си, тъй като трябва да поддържа успеха си висок, в противен случай не могат да си позволят неимоверно скъпото училище. Макар Дестини да не знае много български думи, тъй като от малка живее в САЩ, към нея се обръща с „мамо“. Когато е ядосана на брат си пък казва „хубава работа“. Тъй като си идват често, познава добре България.

 

Обожава да ходи пеша до НДК или да обикаля по планинските пътеки на Витоша с приятели. През лятото семейството е на море в Созопол, а през зимата – на ски в Банско, тъй като в Сан Диего, където живеят, никога не вали сняг.

Източник: Уикенд