Кание Уест е известен ценител на модата с дизайнерски амбиции. Макар че е закрил собствената си марка, той периодично си сътрудничи с известни компании в бранша. Той харесва и цени сам себе си изключително високо – затова и проста бяла тениска с инициалите му се продава за не по-малко от 120 долара.

[caption id="attachment_307661" align="alignright" width="300"]Маратонките на Кание Уест, които се предлагат за 16 милиона долара Маратонките на Кание Уест, които се предлагат за 16 милиона долара[/caption]

Сега обаче Кание Уест надмина себе си, хвърляйки бомба сред колекционерите на маркови стоки! През 2009-а той подписа договор с Nike и разработи специален модел маратонки Air Yeezy. Спортните обувки се изкупиха за нула време като топъл хляб, след което настъпи творческа пауза. В края на миналата година Кание Уест неочаквано обяви, че прекратява договора си с Nike и преминава в лагера на конкурента Adidas.Очевидно обаче при старите партньори е имало нещо за довършване и преди раздялата Кание Уест създаде втори модел спортни обувки - Air Yeezy 2 Red October.

Новите маратонки на Кание Уест се появиха мистериозно в онлайн магазина на Nike, свидетелстват от woman.ru. Това стана напълно неочаквано, без рекламна кампания и подготовка на пазара. Компанията

[caption id="attachment_307662" align="alignleft" width="199"]Червеното и черното са любими цветове на Кание Уест Червеното и черното са любими цветове на Кание Уест[/caption]

съобщи няколко минути преди старта на продажбите, че пуска лимитирана серия от Кание Уест. Съобщи го не къде да е, а в Twitter.

И знаете ли какво се случи? За десет минути маратонките на Кание Уест на цена 245 долара свършиха! Половин час по-късно се развихри истинска истерия: първите екземпляри от вече закупените маратонки Air Yeezy 2 Red October се появиха в електронните аукциони на ebay.com. Цената им постоянно летеше нагоре и достигна летва, висока 65 000 пъти повече от първоначалната! Няма грешка: в момента спортните обувки на Кание Уест се предлагат за 16 милиона долара!

Наистина ли има човек, който ще се бръкне с толкова за едни червени патъци, питаме от kliuki.bg? Лудост. Но коментаторите смятат, че няма да остане и чифт непродадени обувки от Кание Уест. Популярността на този човек в Америка е феноменална, а лимитираните серии спортни обувки отдавна вече не се купуват, за да се носят: прибират си ги откачени колекционери. Казват, че за някой специален чифт се водели истински битки и запалените събирачи ги дебнели и проследявали като истински ловци. Наистина лудост.

http://youtu.be/qvym_DxpJcA