Русокосата красавица със загадъчен поглед e открита за модата едва ан 17, после става любимка на Карл Лагерфелд и именно маестрото е „виновникът“ за дебюта й на подиума. Той я убеждава да дефилира за couture ревюто на Chanel през 1990 г. А след това, както се казва, всичко е история: с повече от 400 корици, безброй кампании, днес името на Клаудия Шифър е легенда в света на модата. Да бъде в него е нейно призвание, затова несъмнено тя има отличителен и вдъхновяващ стил.

50-годишният модел има слабост към естетиката на 70-те. Това десетилетие винаги я е привличало, затова тя често се обръща към него. Може би главната причина за това е смелостта на тази ера. Защото самата Клаудия е смела в стила си: „В началото на кариерата ми Карл Лагерфелд ми даде най-ценния съвет – да бъда само и единствено себе си, без да се тревожа за хората и каква искат те да съм. През цялата си кариера следвах само този съвет и се доверявах на инстинктите си“, разказва Шифър.

Клаудия също така много харесва бродираните блузи: „Създават ми невероятно усещане за 70-те“, казва тя. От tailored якетата, до каубойските ботуши – тези трендове на 70-те и 80-те според нея са вечни.

Ако има нещо, което е „извън контрол" в стила й, това е страстта й към обувките: „Наистина дори нямам представа колко чифта обувки имам. Явно са прекалено много, щом дори не мога да дам ориентировъчна цифра“, казва тя. Любимият й модел обувки са „Cloudy Star“ от Aquazzuraкоито имат красиви бродерии. Освен това името на обувките отговаря на прякора на Клаудия като дете – Клауди.

Цитирано по сп. Ева