При все, че към днешна дата никой не може да си позволи да изброи звездите на модния подиум от края на миналия век като Наоми Кембъл, Клаудия Шифър и Хелена Кристенсен, без да спомене нежната англичанка Кейт Мос, то в детските й години нещата далеч не стоели по този начин.

 

На прага на 50-та си годишнина, красавицата споделя пред „Обзървър“, че никой не е очаквал, че ще направи такава зашеметяваща кариера, още по-малко пък самата тя, предвид факта, че била най-грозното момиче в цялото училище. 

 

Кейт Мос била най-грозното момиче в училище

Кейт е откритие на шефката на модната агенция „Сторм“ – Сара Дукас, която я забелязва на летището. Случката се разиграва, когато Кейт е едва 14-годишна и се прибира от ваканция на Бахамите. Опитната мадам веднага вижда потенциала й и разбира се й предлага да я снима.

Реакцията на майката на Кейт Мос била убийствена: „За Бога, защо ще си го причиняваш? Ти изобщо не си фотогенична, виж училищния годишник, ти си най-грозното момиче там“.

 

Въпреки обезкуражителните думи на майка й, Кейт все пак прави пробна фотосесия, която й открива пътя към звездния небосклон. Наричана е от пресата „антимодел“, тъй като е висока едва 170 см. Въпреки всичко в началото на новия век британката е рекордьорка по хонорари.

 

И както обикновено се случва, затъва в пороци. През 2005 г. бива заснета от папараци как шмърка кокаин. Към днешна дата, Кейт, която е почти на 50, е чиста и благодарение на собствената си агенция за таланти КМА е в Топ 100 на най-богатите британки.

Източник: Уикенд