Какво превръща бразилките в модни икони - както знаем едни от най-популярните и привлекателни шредставителки на модата са именно от Бразилия!

И в тон със световното по футбол, нека останем на бразилска вълна, но този път обърнем внимание на дамите, както се пише и в изданието Дама.бг. Има причина да станат световноизвестни именно бразилките Жизел Бюндхен, Алесандра Амброзио, Каролина Фераз, Адриана Лима. Модата не е просто дрехи или прически, а начин на живот.

[caption id="attachment_319882" align="aligncenter" width="239"]Защо бразилките са модни икони Какво превръща бразилките са модни икони[/caption]

Жените в Бразилия са освободени, важното за тях е да са винаги атрактивни, да привличат погледите, дългите коси, многото цветове в гардероба, аксесоарите, високия тон - са просто задължителни. Много често по улиците на Бразилия ще видим жени с много къси поли и в много ярки тонове, те искат да се чувстват неустоими, независимо къде се намират.

[caption id="attachment_319881" align="aligncenter" width="249"]Според редица класации бразилките са най-привлекателните сред дамите по света Според редица класации бразилките са най-привлекателните сред дамите по света[/caption]

Както отбелязва и главният редактор на списание ELLE - Сусана Барбоса, за бразилките е характерно да показват повече плът и да са в цветни дрехи, тесни дънки. Това ги поставя неслучайно на първо място сред най-желаните дами.

В тази страна култа към модата се показва и в известните седмици на модата в Сао Пауло и Рио де Жанейро.

[caption id="attachment_319885" align="aligncenter" width="231"]Едни от най-скъпо платените манекенки са от Бразилия Едни от най-скъпо платените манекенки са от Бразилия[/caption]

Ако искаме да следваме бразилската мода и да се чувстваме привлекателни, трябва да сме цветни в дрехите и в емоциите си, да сме положителни към света и да се забавляваме във всеки удобен момент, особено лятото. Лесно е.