Най-известната поява на Божията майка е преди малко повече от век край португалското селище Фатима. 

Разбира се има и много други появи, но те не са със световна известност и често пъти дори не биват отразени в новинарския поток. 

Факт е обаче, че Богородица постоянно се показва, с което доказва, че безспирно бди над човечеството и му помага чрез ангелите си.
За съжаление през последните години тя най-често лее сълзи за хората.

Според полицейските доклади първата й поява е през 1968 г. в предградието на Кайро – Зейтун. Тя се появява над църквата „Св. Богородица“ с блестящо светлинно тяло, стои изправена и мълчалива във въздуха покрай църковния купол. Около нея пърхали гълъби от светлината. Продължителността на първото видение е 9 часа. Тълпите хора биват залети от необикновено вълнение а мюсюлманите четат откъси от Корана.

Сред множеството е и египетският президент – марксистът Гамал Абдел Насър, лидер на арабския социализъм. Девата навестява Кайро в продължение на три години. Тя се явява често и на хората, съпреживяващи кръстните мъки на разпнатия Исус Христос или т.нар. стигма. От дланите им тече кръв, сякаш от дупките, направени от пироните в ръцете на Господния син. 

През 1969 г. в Акита, Япония, монахинята Агнес Сасагава, развързва бинта от ръцете си, от които не спира да тече кръв, тъй като дланите й са като пробити. Тя събира ръце и започва да се моли, а Богородица я насърчава да се моли за множеството грехове на живите и я предупреждава, че злото ще проникне навсякъде, а големите религии ще воюват за надмощие. Човекът ще продаде себе си за земни богатства, забравяйки, че тялото му отива в пръстта, а гробовете са едни и същи за бедни и богати.

В Акита наричат Мария Девата на скръбта, тъй като нейната статуя в параклиса, в който се молела Агнес, също проплакала. Проф. Сагисака от Факултета по съдебна медицина на Университета в Акита прави биохимичен анализ на сълзите, който потвърждава, че са истински и кръвната им група е АВ.

Богородица се явява на 6 деца на 24 юни 1981 г. в Меджугорие, Босна и Херцеговина. Децата твърдят, че им е поверила десет тайни за съдбата на света. До 2007 година в малкото градче са изброени 8 хиляди появи на Богородица. 

Едно от децата попитало Божията майка защо се появява точно на тях, а тя отговорила, че иска да бъде с тях и да им каже, че Бог ги обича. Зад нея се издигнал огромен дървен кръст, а тя повтаряла само: „Мир, помирете се! Само мир! Сключете мир с бога и един с друг. Затова трябва да вярвате и да се молите!“.

Десетилетие след тази поява на Богородица, в Босна и Херцеговина започва една от най-жестоките войни, водени някога на Балканите. И до днес хърватите вярват, че Божията майка е предсказала началото й.
Източник: Уикенд

Какъв знак даде Богородица при последната си поява?