Кадри, заснети с дрон, разкриха мистериозна голяма сянка, която се движи под повърхността на американското езеро Чамплейн. Дронът е бил управляван от двама ентусиасти – Ричард Роси и Кели Табор, които посетили езерото, разположено на границата между САЩ и Канада, с цел да заснемат филм за местното езерно чудовище на име Чамп, често сравнявано с шотландското Неси.

На 11 август това лято Роси и Табор пуснали дрона, за да заснемат кадри на лодката си от височина. По време на полета дронът уловил голямо тъмно петно във водата. Това петно се движело бавно и целенасочено, като оставяло впечатление, че е „нещо живо“, което гребе с плавници. Според кадрите, заснетият обект бил по-голям от тяхната лодка.

За съжаление, Роси и Табор не забелязали мистериозното създание докато не разгледали видеото след това и не продължили да снимат същия участък от езерото. Преди този случай, най-значимото доказателство за съществуването на Чамп било фотография от 1977 г., показваща същество с дълга шия, наподобяващо древния воден динозавър Плезиозавър.

Роси и Табор вярват, че са имали късмет да заснемат Чамп. Кели Табор споделя: „Съвсем случайно открихме Чамп, докато преглеждахме кадрите от дрона. Това са автентични снимки, няма нищо фалшиво в тях.“ Ричард Роси добавя: „Просто искахме да направим красиви кадри на езерото, без дори да подозираме, че ще заснемем нещо толкова необичайно. Бяхме изумени и съм развълнуван да споделя това неочаквано откритие с целия свят.“

Някои изследователи на необясними явления смятат, че откритието на Роси и Табор е едно от най-достоверните доказателства за наличието на мистериозно същество в езерото Чамплейн.

Източник: blitz.bg