На нежния днес празник любопитно е къде по света жените са най-организирани и най-малко натоварени и отделят най-много време за себе си!

Проучване показва, че жените във Великобритания са едни от тези, които разполагат с най-голямо количество свободно време, научи Kliuki.bg. Но на французойките мъжете най-много им помагат и те прекарват най-малко време в домакински задължения. Оказва се, че по количество свободно време британките са само зад норвежките, те разполагат с цели шест часа на ден само за собствени нужди и свободно време. Като освен това скандинавските мъже са сред тези, които най-често помагат в домакинските задължения на половинките си, по три часа на ден. Доста често се включват в домакинстването и френските мъже.

[caption id="attachment_309645" align="aligncenter" width="297"]Къде жените имат най-много свободно време Къде по света жените отделят най-много време за себе си[/caption]

На края на тази класация са азиатските мъже - корейци, японци, китайци, при тях домакинският труд често е под един час на ден. Въпреки че похвалихме дамите на Острова, че имат време за себе си, оказва се, че мъжете във Великобритания имат още повече време от половинките си, което е свързано с неплатена работа, почивка, телевизия или срещи с приятели, цитират и във Вести.бг. Май не останаха много хора да работят във Великобритания?

[caption id="attachment_309646" align="aligncenter" width="297"]Съвременните жени съчетават работа, домакинство , свободно време Съвременните жени съчетават работа, домакинство , свободно време за себе си[/caption]

Интересно е къде е българската жена в тази класация. Няма данни, но в нашето общество май все още е прието жената да работи наравно с мъжа на службата и у дома да върши цялото домакинство. Разбира се, има и изключения.

[caption id="attachment_309647" align="aligncenter" width="300"]Честит празник! Честит празник![/caption]

В днешния празничен ден пожелаваме повече почивка и настроение на българската дама! Честит празник!