Фара Зейнеб Абдула, която влезе в ролята на Айлин в сериала „Времето лети“ и на Шура – изгората на Къванч Татлъту  в „С Русия в сърцето“, бе осъдена от изнасилвач, който е бивш военен. Въпреки всичко не може да се отрече, че Темида е проявила снизхождение към актрисата, предвид факта, че я е задължила да плати минимално обезщетение на ищеца.

 

След края на съдебния процес 34-годишната красавица коментира, че е била санкционирана с 1 740 турски лири, което е около 100 лева, но въпреки това е недоволна, тъй като „един изверг тържествува“.  

 

Според съда, тв звездата е прекрачила закона, бълвайки огън и жупел по адрес на сержанта насилник Муса Орхан в социалните мрежи. Преди 4 години, той обладал 18-годишната Ипек Ер против волята й и тя не могла да преглътне обезчестяването си и малко по-късно сложила край на живота си, застрелвайки се с пистолет.

Впоследствие злодеят с пагони, бил разжалван и тикнат в зандана за срок от 12 години. Припомняме, че преди време мерзавецът водеше дело и срещу друга известна турска актриса – Хазал Кая. Тя обаче си нае най-добрите истанбулски адвокати и постигна победа.

 

Муса твърди, че се е почувствал засегнат от думите на ответницата, но всеки има право да критикува хората, извършили непристойни деяния. През 2023 г. главният магистрат в процеса „Муса срещу Кая“ обяви, че тв звездата не е извършила нарушение на закона.

 

За разлика от колежката си Фара, Хазал вече е натрупала опит в печеленето на съдебни битки. Преди години тя осъди бившия си хазяин Рухет Генч да й плати 430 000 турски лири заради това, че й предоставил мухлясала квартира.

 

Актрисата споделя, че със съпруга й наели къщата малко преди сватбата им, като предплатили на хазяина за цяла година. Скоро след нанасянето им обаче установили, че сградата не е годна за обитаване, а в стаите се носела смрад на плесен, род тапетите пък всичко било изгнило. Двойката била категорична, че няма как да останат да живеят на подобно място, а наемодателят категорично отказал да им върне предплатата и така се стигнало до съд.

Източник: Уикенд