Българката, изчезнала в Истанбул и двете ѝ деца, се очаква да бъдат обявени за изчезнали с жълта бюлетина от Интерпол. Мъжът ѝ, който лично помоли за съдействие за откриването на семейството си в социалните мрежи, се надява жената просто да му се е разсърдила и да е избягала. 

В тв ефира той заяви, че ако не бъдат намерени, няма смисъл да живее. 

Майката и двете й деца изчезнаха безследно в Истанбул. За това съобщи съпругът и, който ги търси от неделя вечерта. За случая са информирани турските и българските власти.

Докато са в Истанбул, Елена, Сияна и Кристиян излизат на разходка в неделя вечерта и повече не се връщат, разказа пред bTV бащата на децата. Станислав Станев твърди, че няма причина майката и децата му да изчезнат без следа.

„Mоля се на Господ тя да ми се е разсърдила и да е избягала от мен с децата. Дано са живи и здрави. Но все пак трима души не се отвличат, не изчезват така лесно. Ако другото се е случило, аз няма да издържа. Няма да мога да преодолея тази загуба и няма смисъл повече да живея“, каза Станислав Станев, баща на Сияна и Кристиян.

Съпругата му е от Беларус, а децата имат и българско гражданство. Бащата сигнализира турската полиция, свързва се и с консулството ни в Истанбул.

Интерпол започна издирване на изчезналата жена и двете й деца в Истанбул

От Външното ни министерство потвърдиха за bTV, че са в контакт с бащата и му оказват съдействие: 

„Установен е контакт и с Генерално консулство на Беларус в Истанбул, чиято гражданка е съпругата на г-н Станев. Министерството на външните работи и Генералното консулство на Република България в Истанбул ще продължат да съдействат в рамките на своите компетенции в процеса на изясняване на казуса и за осигуряване на безопасно завръщане на децата в България“, посочиха от МВнР.

Очаква се жената и двете деца да бъдат обявени за изчезнали с жълта бюлетина от Интерпол, а Станислав се надява да види съпругата си и двете им деца.

Източник: lupa.bg