На 19 май херцозите на Съсекс – Меган и Хари, отпразнуваха петата си годишнина от сватбата.

 

Припомняме, че двамата си казаха заветното „да“ през 2018 г. в параклиса „Сейнт Джордж“ в Лондон. Британски таблоиди издават, че малкият син на принцеса Даяна искал да направи изненадващ и много специален подарък на Меган – бял остров.

 

Хари подарява на Меган остров за годишнината

Принцът иска да придобие остров Мустик, който е част от Малките Антили, известни още като Гренадини. Островът впечатлява с красиви гледки, присъствие на кралски особи и известни личности от цял свят като Елизабет Хърли, Хю Грант, Кейт Мос и др. На острова има вила, наречена „Жоли О“, която е построена преди време за пралелята на принц Хари – принцеса Маргарет.

 

Къщата е подарена на сестрата на Елизабет Втора през 50-те години за сватбата й. Тогава Мустик е оценен на 45 000 паунда. Няколко години по-късно имението е наследено от сина й Дейвид Линли, а в края на века островът е продаден на частно лице за по-малко от 3 милиона.

Вероятно към днешна дата цената е тройно по-висока, но за Хари това не е проблем, тъй като според мълвата е изкарал поне 15 млн. долара само от автобиографията си „Резервният“, която неотдавна излезе и на български език.

Кейт и Уилям също обичат да почиват на Мустик.

Източник: Уикенд