Овчарското куче Каспър от Джорджия е питомец във фермата на Джон Вирвилер.

То успя да се пребори с над половин дузина койоти в тежка битка, продължила повече от 60 минути, отбелязва WAGA-TV.

От думите на собственика на Каспър става ясно, че животното е било в неизвестност в продължение на два дни след жестоката битка. 
Всички били наясно, че е ранено, предвид, че открили части от опашката му и кръв. Именно поради тази причина всички се притеснили за него.

В крайна сметка обаче Каспър се върнал ранен във фермата при стопанина си и така гледал Джон, сякаш се опитвал да му каже да не го гледа колко зле изглежда, а просто да се погрижи за него.
Вирвилер разкрива, че тялото на животинчето изглеждало така, сякаш койотите са съдрали кожата му.

В набирането на средства, които да покрият болничните разходи на Каспър се намесва и организацията „LifeLine Animal Project“. Мисията на тази организация е да се сложи край на порочната практика да се евтаназират здрави животни. 

Към момента по сметката на Каспър са постъпили повече от 15 хиляди долара. Те са предостатъчни за лечението му, така че ще бъдат разпределени и за други пострадали животни.

Смелият Каспър, който по време на жестоката битка успял да убие осем койота и да защити повереното му стадо овце към момента се възстановява от тежките си наранявания.
Източник: blitz.bg

Глутница нападна стадо овце, но Каспър им разказа играта. Ето как! (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ)

Глутница нападна стадо овце, но Каспър им разказа играта. Ето как! (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ) - Снимка 2

Глутница нападна стадо овце, но Каспър им разказа играта. Ето как! (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ) - Снимка 3