По всичко личи, че актрисата Хазал Кая е против това Реджеп Ердоган да управлява Турция още един мандат.

 

Тя пуснала бюлетина за опозиционния кандидат Кемал Кълъчдароглу, след което даде гласност на вота си в Инстаграм. Макар избраникът й да не спечели на първи тур, има шанс да надделее на балотажа.

 

Фериа гласува против Ердоган

Екранната Фериа от „Огледален свят“ отдавна е опозиция на основаната от Ердоган управляваща Партия на справедливостта и развитието. Тв звездата редовно критикува членовете на правителството като най-често гневът й е насочен към финансовия министър Берат Албайрак и здравният министър Фахретин Коджа, заради това, че отказват да отпускат средства за лечение на болни деца.

 

Последното й изригване срещу властта било след смъртта на хлапе със спинална мускулна атрофия, което можело да бъде спасено, ако родителите му разполагали с достатъчно средства за терапията му.

 

И Халил Ергюн (екранният Али Ръза) от сериала „Листопад“, също като колежката си подкрепи опозиционния кандидат за президент. Той е категоричен, че иска държава, в която да се живее по правилата на демокрацията, а не искат господство на страха.

 

Халит Ергенч и Бергюзар Корел (Онур и Шехерезада от „1001 нощи“) също не са поддръжници на управляващия режим в Анкара. Преди години двамата съпрузи дори се включиха в бунтовете срещу Ердоган и викаха с пълни гърла срещу него.

Източник: Уикенд