Осъзнаването, че живеем в свят с Тина Търнър, зареждаше с усещането за вечност. Така бе допреди броени дни, когато милиони фенове по цял свят почувстваха загубата й като лична такава. Легендата на рока бе певица стихия и едновременно дама с финес.

 

Житейският й път й бе отредил много трудно детство. Да се окъпе в слава по време на брака й с Айк Търнър, но и да претърпи множество унижения. Да се възроди като птица феникс на 45 години и да се превърне в музикалната икона на планетата. Да се радва на пълноценен късен брак, далеч от суетата по американски…

 

И въпреки безспорното щастие – да живее с любим мъж в приказно имение край езеро в Швейцария, да търси смисъла, потапяйки се в хилядолетната мистика на будизма. А може би точно тази духовна подготовка я подготвя за двата последни, но много тежки удара на съдбата – да погребе и двамата си синове, преди самата тя да склопи очи завинаги, оставяйки вселената от музика след себе си.

 

Дни след смъртта на легендата бе потвърдено, че съпругът ѝ Ервин Бах ще наследи половината от състоянието ѝ – 250 милиона щатски долара. 

Тина Търнър сключи брак с него преди 10 години след 27-годишна връзка. Той ѝ е дарил бъбрек и е спасил живота ѝ през 2017 г. Освен това я е подкрепял и при другите ѝ проблеми със здравето, включително и след преживения инсулт през 2013 г., преди сватбата им.

Афида, вдовицата на покойния син Рони на Тина Търнър, каза, че очакванията на семейството са половината състояние на певицата да отиде при съпруга ѝ.

 

"Тъй като тя се омъжи в Швейцария, мисля, че около 47% ще са за съпруга, а останалото за децата", уточни тя.

Афида Търнър беше омъжена за Рони от 2007 г. до смъртта му през 2022 г. Той издъхна на 62 години от усложнения, свързани с рак на дебелото черво.

 

Тина Търнър също е осиновила двама от синовете на Айк Търнър. Тя има и син Крейг от връзката си с музиканта Реймънд Хил, когато е била на 18 години.

Крейг се самоуби през 2018 г., което Тина описва като "най-тъжния си момент като майка".

 

Афида добави, че може да има усложнения при поделянето на наследството. "Двете деца на Тина са Крейг и Рони – тя не е осиновила Айк младши. Те бяха в семейството само защото тя беше с Айк, така че единствените "кръвни" потомци са Крейг и Рони. Днес аз съм единствената с това име - няма други Търнър", обясни тя.

 

Афида увери, че не мисли за парите на Тина Търнър: "Не съм тук за това. Тук съм, за да отдам почит на свекърва си. Винаги съм печелила парите си сама – никой никога не ми е давал нищо от семейство Търнър – това е техният манталитет, добре."

 

Състоянието на Тина Търнър не е спечелено единствено с хитовете ѝ. Тя също участва във филми, като "Томи", "Лудия Макс: Отвъд клетката на смъртта" и "Последният екшън герой". Нейният биографичен филм от 1993 г. "Какво общо има любовта с това" разказва за пътя ѝ към успеха и битката за запазване на името, с което е известна, по време на болезнения й развод с Айк Търнър, който почина през 2010 г.

 

Тя продаде правата върху образа и музиката си на Би Ем Джи две години преди смъртта си в сделка, за която се смяташе, че е на стойност 50 милиона долара. Имението й в Швейцария, в което издъхна, се оценява на 76 милиона долара.

Източник: Уикенд