Звездата Дженифър Анистън, която познаваме от „Приятели”, носи ужасно минало в себе си. Актрисата с гръцки корени остана бездетна, но причината за това не е, че не може да зачене, както се тиражира от години.

Истината е друга и тя се корени в кошмарното детство, което е изживяла Джен. Тя е дете на разведени родители, но по-лошото е, че майка й й е насадила комплекс за малоценност.

Нанси Доу, която днес вече е покойница, но също е актриса и по-възрастните киномани я познават добре, постоянно повтаряла на дъщеря си, че е грозна и нищо няма да излезе от нея.

„Майка ми години наред ми повтаряше, че с този огромен нос няма кой да ме поиска нито за жена, нито за актриса. Тя ми насаждаше чувството, че съм грозна, затова, когато станах известна и започнаха да пишат, че съм красива, аз не го приемах, никога съм нямала самочувствие за външния си вид.”, споделя Джен в интервю пред Сандра Бълок.

Комплексите, които Нанси насажда у дъщеря си, далеч не са само за визията. Тя я кара да ненавижда връзката между родител и дете и това е една от причините Анистън никога да не пожелае да стане майка.

Актрисата, позната като Рейчъл Грийн, е категорична, че няма сили да стане майка, защото самата тя все още не е преодоляла травмите от детството си. Травми, които й костват и много пари, тъй като с години посещава психолози и пластични хирурзи.

Комплексите на Джен, свързани с майчинството, й костваха най-голямата любов в живота й, тази на Брад Пит. Той я напусна преди 17 години, за да има деца от Анджелина Джоли.