Депутатътът от ДПС Делян Пеевски е в Баку, за да подкрепи талантливата ни шахматистка Нургюл Салимова. Това потвърдиха пред "24 часа" от движението.

След като вчера и онзи ден Нургюл направи две ремита срещу рускинята Александра Горячкина, днес спорът им за Световната купа продължава с тайбрек, който ще реши коя ще е носителката. Турнирът за световната купа трябваше да завърши днес, но заради равните партии, утре ще има решителен мач.

Във фейсбук потребителите цял ден днес много се вълнуват от темата защо нашата шахматистка е в Баку съвсем сама и няма никакви придружители. Когато се разбра, че утре ще има решителен мач, мрежата избухна. Задават се въпроси къде е шахматната ни федерация, къде са дипломатите ни в Баку, които са точно шестима и защо не са там да подкрепят сънародничката ни.

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е в Баку, за да подкрепи днес Нургюл Салимова

Треньорът ѝ Живко Жеков обясни днес защо е сама Нургюл така: „Причината е, че тези турнири са скъпи. На вечер стаята ѝ струва по 120 долара. Липсата на средства. Беше ѝ помогнато от един наш добър приятел спонсор, за да отиде и да започне да играе в първия кръг, който е около пет дни. Оттам нататък сама си плаща с наградата, която ще вземе. Това е причината да няма никой с нея там.

Когато има успехи, има много желаещи за снимки. Когато търсим пари, срещаме мълчание“, завърши той.

Източник: epicenter.bg