Наскоро бе развенчана поредната мистерия, свързана с покойната принцеса Даяна и бившия й съпруг – принц Чарлз, понастоящем крал Чарлз III.

Оказва се, че с едно от действията си през декември 1985 г., тя направо е успяла да го ужаси. Случката се разкрива в популярен сериал, завъртял се в последно време, който отразява живота на роялите.

Истината е, че Лейди Ди планирала изненада за любимия си, но в крайна сметка сътворила огромен кошмар, който не само я преследвал години наред, а направо я позорил. На всичкото отгоре развалил приятелството й с Чарлз и дори го ужасил.

Всеизвестен факт е, че още от малка, Даяна мечтаела да стане балерина и да посети кралския театър. 
Мечтите й обаче били неосъществими, тъй като била твърде висока. За сметка на това обожавала да танцува и го правела през целия си живот. Именно с това била свързана и изненадата за Чарлз. 

В продължение на месеци тя репетирала тайно с танцьора Уейн Слип. 
Когато той и партньорката му отишли в Кралската опера на 23 декември 1985 г., Даяна изненадващо се качила на сцената, пременена в сатенена рокля, впита по тялото и изтанцувала ексцентричен танц със Слип.
Хореографът твърди, че тя го е поканила да танцуват заедно на сцената.

Излизането на Даяна на сцената накарало публиката да изреве от възторг. Единственият ужасен от гледката бил Чарлз. Това й деяние направо го шокирало. Същата вечер двамата съпрузи си спретнали жесток скандал, а Даяна била укорена, че застанала в центъра на прожекторите и вниманието. 

Десетилетие след случката пресата раздухала случая и дори публикувала снимки от танца на Даяна. 
Тя предположила, че Слип бил този, който е разпространил снимките, но се оказало, че в дъното на това стои фотографът на театъра, който заснел цялото изпълнение на хореографа и принцесата.
Източник: jenata.blitz.bg

Даяна хвърлила принц Чарлз в шок още през 1985 г. с… (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ)

Даяна хвърлила принц Чарлз в шок още през 1985 г. с… (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ) - Снимка 2

Даяна хвърлила принц Чарлз в шок още през 1985 г. с… (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ) - Снимка 3

Даяна хвърлила принц Чарлз в шок още през 1985 г. с… (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ) - Снимка 4