Шокиращата смърт на единственото дете на Краля на рока Елвис Пресли – Лиза Мари Пресли сякаш не бе достатъчно разтърсваща за семейството й, че трябваше фамилията да бъде хвърлена в шок за пореден път. Този път той е породен от противната битка за наследството на покойната.

 

Всички средства на напусналата този свят на едва 54 години бивша съпруга на Майкъл Джексън, са вложени в попечителски фонд , върху който престарялата й майка Присила се опитва да сложи ръка.

В продължение на десетилетия в завещанието на Лиза Мари, Присила фигурира като изпълнител на последната й воля и директор на фонда.

 

Дават старт на мегаделото за милионите на Елвис

Оказва се обаче, че през 2016 г. Лиза е променила тайно документа, прехвърляйки отговорността върху двете си пораснали деца – Бенджамин и Райли Киоу. След като Бен се самоуби през 2020 г., това означава, че сестра му остава единствен наследник на състоянието или остатъците от него.

 

Навършвайки 25 години през 1993 г., Лиза Мари получи цялото наследство на Краля на рока, в т.ч. авторските права, имението „Грейсленд“ и 100 млн. долара. Според щатските таблоиди тя е прахосала огромна част от голямото наследство. Липсват обаче актуални данни за размера му към днешна дата.

 

Вдовицата на Елвис Пресли – Присила смята, че е най-подходящият човек, който да управлява семейния бизнес. В най-скоро време 78-годишната вдовица на Елвис ще стартира съдебно дело с твърдението, че внучка й Райли е фалшифицирала подписа на майка си, за да поеме попечителския фонд. Поведението на старицата е твърде странно, имайки предвид, че до неотдавна минаваха за много близки с внучка й. Очевидно обаче милионите долари са в състояние да изпарят светкавично всяка сантименталност.

 

Случващото се е повече от кошмарно за Райли. Сякаш не й стига, че още страда по загубата на майка си, а сега се озовава и по средата на съдебен процес, при това предизвикан от баба й.

Всеизвестен е фактът, че макар и в напреднала възраст, Присила все още залита по млади мъже. Тя угажда всячески на любовниците си, но едва ли това е единствената причина, поради която се опитва да измъкне богатството от ръцете на собствената си внучка.

Източник: Уикенд