Гигантски скандал се разрази по време на поклонението пред кралица Елизабет, а медии по цял свят гръмнаха. Потърпевш се оказа вторият син на Нейно величество - Андрю, който беше буквално попилян публично. Докато вървеше процесията, начело с него, принцът беше нападнат вербално от поданик на кралството.

Чутовен скандал: Обиди и каруцарски възгласи на поклонението на кралицата! (още подробности)

Непознат мъж видя Андрю и се разкрещя с цяло гърло, че той е пе*верзник и не трябва да бъде на поклонението, още повече облечен с военни одежди. Мъжът крещеше това, докато принцът минаваше покрай него, а наоколо имаше хиляди хора.

Моментално се намеси и полицията като човекът беше проснат на земята, а после и закопчан с белезници, за да го откарат в ареста. Най-малкото ще му бъде наложена солидна глоба, но въпреки това по време на ареста си той не спираше да се съпротивлява и да настоява, че това е неправомерно и се отнасят с него варварски.

Припомняме и, че принц Андрю беше обвинен преди време, че е посегнал физически и е насилил американката - Вирджиния Робъртс. Самата тя разказа и то на всеослушание, че е била насилвана от Андрю многократно и то докато е била още малка.