Цяла Англия изтръпна, а мнозина не издържаха и се разплакаха, молейки се за живота на кралица Елизабет Втора. Както стана ясно преди часове, тя е в замъка си Балморал в Шотландия, където прекарва всяко лято от години. При нея обаче са куп лекари, които наблюдават състоянието й, тъй като Елизабет е зле.

Това стана ясно и бе потвърдено официално след отлагането на официалното заседание на Тайния съвет, което трябваше да се състои снощи, но здравето на Елизабет не го позволи. Лично новият премиер на Англия - Лиз Тръс изказа надеждите си, че кралицата ще се справи и ще се подобри.

"Тя е силна, тя е нашата Елизабет, ще се молим за нея горещо всички", каза Тръс. Към замъка веднага тръгнаха всички членове на кралското семейство, начело с принц Уилям и неговата Кейт Мидълтън, както и децата им. Принц Чарлз и жена му Камила са вече в замъка.

По-интересното е, че дори Меган и Хари са се запътили към Балморал, макар да нямаха намерение да го правят, нищо, че са от няколко дни на Острова. Явно състоянието на Елизабет наистина е лошо, но и да не забравяме, че тя вече е на преклонна възраст.

И все пак успя да се справи с К19 преди година, затова й пожелаваме от сърце да се оправи и сега!