Украинската контраофанзива край Херсон изостри още повече и без това лютата битка между Анджелина Джоли и Брад Пит за френската им винарна.

Холивудската актриса заведе умопомрачителен иск за 250 млн. долара срещу бившия си съпруг, с твърдението, че е използвал медийните си връзки за стартирането на коварна кампания за „превземане контрола“ върху „Шато Миравал“.

Актрисата твърди, че бившият й прави опити да отмъкне френската винарна, която купиха като двойка „за отмъщение на бракоразводните процедури и попечителството“, както и да си гарантира, че тя никога няма да се добере и до цент от огромните печалби.

Освен това Дожоли твърди в иска, че бившият й съпруг се опитал да използва големия й финансов дял, за да я принуди да подпише „клауза за мълчание“. Подписвайки тази клауза, тя ще бъде принудена да престане с обсъждането на обстоятелствата, поради които се е стигнало до развода им.

Тя упреква Брад Пит, че пропилял милиони от парите на винарната за суетни проекти, в това число повече от милион долара за плувен басейн.
В съдебните документи, които актрисата е подала в Лос Анджелис се посочва, че след закупуването на имението в Южна Франция през 2008 от страна на двойката, състоящо се от 1300 акра, направили съвместна инвестиция от десетки милиони долара, за да го подобрят. 

В иска се посочва, че двамата притежават по 50% чрез сложна мрежа от холдингови компании, както и че голяма част от личното богатство на Анджелина е свързано именно с винарната.
Източник: Уикенд
 

Анджелина Джоли съди Брад Пит за сериозна сума