Десет години. Цели десет години от уж невинната почивка на Михаел Шумахер преди Коледа, в която отиде да покара ски в курорта Мерибел във Франция.

Последвалото го знаем всички - жестоко падане, още по-жестоки травми, дълго време в изкуствена кома, няколко операции на мозъка и години, дълги години във вегетативно състояние. Шуми виждаше, но не можеше да говори, да се движи и да общува с най-близките си хора. Които все не губеха надежда, че чудото ще се случи...

Но уви. Преди часове най-близкият човек до Михаел Шумахер и семейството му обяви, че това е краят. "Всичко свърши. Край за Шуми. Състоянието му е безнадеждно. Боли ме и плача, когато го казвам, но е факт и светът ще трябва да го приеме. Зловещо и мъчително, но истината", това оповести Роже Беноа пред швейцарското издание "Блик".

Беноа е един от малкото истински приятели на Шуми и може би единственият човек, който имаше достъп до къщата, в която е той през всички тези години. Затова и го попитаха за истината - как се развива състоянието на Шумахер, като всички се надяваха на оптимистични новини.

Но уви - Беноа за първи път си позволи да каже това, което каза сега и е очевидно, че надеждата за Шуми става все по-малка и недоловима...