Нова опасна и дръзка измама набира ход в интернет и социалните мрежи, алармираха от ГДБОП и Прокуратурата. Нелегален украински сайт, продаващ опасни лекарствени продукти, посегна на Божи човек.

 

Пострадал от престъплението е отец Методи Корчев, който без да подозира и против волята си, е превърнат в “рекламно лице” на отровно лекарство за стави, наречено Sinaktiv, разпространявано от украинците у нас без всяка какви сертификати, документи за произход и информация състав. Фалшификаторите твърдят в сайта си, че свещеникът е разработил уникална билкова формула, която изцерявала болежки. Под мнимата статия са качени изфабрикувани свидетелства от “оздравели” и множество коментари от “доволни” потребители. Злоупотребено е и с Патриаршията, чийто фалшифициран печат също е поставен за по-голяма достоверност.

 

Текстовете са преведени от руско-украински и са скалъпени с помощта на Google Translate, освен това са пълни с очеизвадни граматически и стилистични грешки.

 

„Разбрах от близки познати, че се върти някаква измама. В навечерието на празника на Свети Николай те започнаха да ми звънят и да ми изпращат препратки със скрийншотове от интернет. Според тях аз съм измислил, лицензирал и патентовал лекарствен продукт, за който нямам никаква идея за какво става дума“, разказва отец Методи.

 

Внимание! Нагъл украински сайт мами от името на отец Методи Корчев. Продава опасни менте-лекарства

„За мен беше потресаващ фактът, че някой злоупотребява с име на свещеник като човек измислил лекарство. Нито съм учил медицина, нито се занимавам с билкарство“, посочи още отецът. Той с мъка констатира, че измамната реклама е насочена на вниманието най-вече на възрастни хора, които са най-лесно податливи на внушения, приемат безкритично прочетеното в медиите и стават лесна плячка в ръцете на измамници без всякакъв морал.

 

Внимание! Нагъл украински сайт мами от името на отец Методи Корчев. Продава опасни менте-лекарства - Снимка 2

При опит за поръчка на лекарството обратна връзка връща търговец, който разпитва за симптомите. Допълва, че цената се определя от курса на лечение.

Внимание! Нагъл украински сайт мами от името на отец Методи Корчев. Продава опасни менте-лекарства - Снимка 3

„Цената има в момента голяма промоция. Определя се от, така да се каже, симптомите и курса, който трябва да се изпише на самия пациент“, коментира мъж в слушалката пред екип на частна национална телевизия.

На коментар, че в сайта пише, че лекарството е разработвано от отец, търговецът казва, че няма такова нещо и има грешка.

Внимание! Нагъл украински сайт мами от името на отец Методи Корчев. Продава опасни менте-лекарства - Снимка 4

Според отец Корчев няма грешка, а целенасочена измама. По случая се е самосезирала Софийска прокуратура.

Внимание! Нагъл украински сайт мами от името на отец Методи Корчев. Продава опасни менте-лекарства - Снимка 5

„Този продукт дори не е лекарски, няма поизводител и няма описани съставки. Няма да е забавно, ако някой го поръча, за да се лекува, той дори може да му навреди“, коментира Методи Корчев.

Внимание! Нагъл украински сайт мами от името на отец Методи Корчев. Продава опасни менте-лекарства - Снимка 6

От Софийската света митрополия призовават хората да не се подвеждат от подобни реклами.

Внимание! Нагъл украински сайт мами от името на отец Методи Корчев. Продава опасни менте-лекарства - Снимка 7

Тук е мястото да алармираме, че нашата редакция също стана обект на атака от страна на наглите украинци. От близо месец фалшиви профили публикуват като коментари под някои от най-четените ни статии, линкове към отровни илачи, най-вече за отслабване и потентност. Схемата е аналогична - в сайтовете няма телефон за връзка, което накара наш журналист да се представи за клиент, поръчвайки си една от менте добавките. По същия начин с нас се свърза техен представител, който отказа да поеме отговорност за трол атаките и буквално ни прати “да си гледаме работата”, грубо затваряйки телефона.

Внимание! Нагъл украински сайт мами от името на отец Методи Корчев. Продава опасни менте-лекарства - Снимка 8

 

Внимание! Нагъл украински сайт мами от името на отец Методи Корчев. Продава опасни менте-лекарства - Снимка 9

Използваме случая да призовем Министерство на здравеопазването и МВР да тръгнат по следите на измамниците, които нагло и безочливо обират последните стотинки на бедните и измъчвани от различни болежки българи, пробутвайки им опасни, отровни смеси, които могат да им костват здравето и живота.

 Внимание! Нагъл украински сайт мами от името на отец Методи Корчев. Продава опасни менте-лекарства - Снимка 10

Внимание! Нагъл украински сайт мами от името на отец Методи Корчев. Продава опасни менте-лекарства - Снимка 11

 

Пострадали от украинската далавера станаха куп известни личности, сред които уважавани медици като д-р Мирослав Ненков и д-р Атанас Мангъров, без да броим десетки певци, артисти и модели, чиито снимки са откраднати от престъпната банда.

Източник: crimesbg.com