Рано или късно на всеки водач се налага да потърси доверен сервиз за автомобила си, на който да повери нужните ремонти. Мнозина шофьори си имат автосервизи, с които са си изградили доверие, но дори и в този случай не е добре да се изключва бдителността.

Бдителността относно ремонтните и обслужването на автомобила е важна и то не само поради възможността да бъдем подведени и да платим за нещо, което не е необходимо, а и за сигурността ни на пътя.

Автомобилен експерт сподели три от най-прилаганите схеми в автосервизите.

Според него най-често прилаганата измама е със смяната на маслото, когато се налива евтино и съмнително вместо обещаното и качествено такова, като не липсват и случаи, в които маслото изобщо не се подменя.

Друг неприятен за потребителите похват е слагането на фалшива автомобилна част, а се изисква плащане за оригинална такава.

И трета, но вероятно и най-разпространена измама е с фиктивните ремонти. Тук измамата е, че на собственика се обяснява как някой детайл е развален и се налага да бъде ремонтиран без това реално да е така. Много често измамните ремонти се поставят в списъка с останалите такива при свършен факт и клиентът се принуждава да заплати и тях при получаването на колата.

Експертът съветва собствениците да следят по-стриктно кое е сменено, защо, а и да изискват старите части.

Източник: blitz.bg

Трите най-чести измами в автосервизите