“Платихме си апартамент на зелено за детето, да си има покрив над главата в София, а сега сме без дом, без пари, само с една зееща дупка, в която потънаха последните ни левчета”. Така изплака пред наш репортер семейство от провинцията, чийто син е студент в Нов Български университет и техните решили да го подсигурят с апартамент в близост до учебното заведение преди няколко години. Поради ограничените си възможности хората предпочели да вземат нещо “на зелено” и да изчакат година-две до акт 16.

 

Вниманието им било привлечено от проект в “Овча Купел”, изпълняван от “Кидо Хоум”, собственост на Кирил Дойчев, а кръшна силиконова брокерка с руси екстеншъни ги убедила, че вложението им съвсем скоро ще се превърне в перфектния дом за наследника им. Две години по-късно и десетки хиляди левове, дадени над първоначалната цена, единственото, което клетите хорица имат, е зейнала като гроб дупка, купчина железа и нито помен от апартамента, за който са мечтали.

 

Нашите читатели, чиито имена пазим в редакцията, са едни от многото изпържени от Кирил Дойчев, за когото ни подшушнаха, че бил част от строителната мафия, макар името му до сега да не е получавало полагащата му се публичност. Проверка сред клиенти на свързаните с него дружество показа, че той и любовницата му Даниела Чапова са измамили е десетки купувачи на жилища.

 

Коронният му номер бил да продава на имоти зелено, най-вече на родители, които искат да подсигурят децата си с жилище в София, както и на инвеститори, които нищо не разбират от строителния бизнес. След като приберял парите, идвали и проблемите - я сроковете няма да се спазят, я банката му спряла финансирането, или пък доставчиците го бавели…. А балъците трябвало да плащат нови и нови суми, т.к “всичко поскъпнало”, “инфлацията е страшна” и всякакви небивалици от този род.

 

Да замазва очите на жертвите била изпращана държанката му Даниела. Тя пристигала на срещите с щедро отворено деколте, а силиконовите й бомби се полюшвали палаво докато тя невинно кършела ръце с обяснения как и тяхната фирма страда от “световното положение”. Коронният й номер бил да привиква клиентите и най-вече онези от мъжки пол, директно на строежа и до се усамотява с тях по етажите, сред чували с гипс и тухли. Така, притиснати на тясно, те се съгласявали да дофинансират покупката. Накратко - очи пълни, а ръце - празни, възкликна с болка един от завлечените клиенти.

 

Самата Чапова се хвалела пред дружките си от лекия бранш, че Дойчев бил измислил схемата с доплащанията специално заради нея. Тъй като сладострастникът имал законна съпруга, която изкъсо следяла фамилните сметки, той нямало как да щипва от тях за кефа на силиконовата си играчка. Ето защо нагло скубел нищо неподозиращите си клиенти, а парсата се деляла между него и фаталната Даниела, зад гърба на жена му. Само за една година той си бил натрупал доста приличен фонд “и аз съм човек”, а пачаврата се тунинговала и пътувала по лъскави курорти за сметка на жертвите.

 

За малцината, успели все пак да влязат във владение и нанесли се в пуснатите в експлоатация блокове на Кирил Дойчев, кошмарът бил неописуем. На новодомците предстояло тепърва да се сблъскат с реалността на калпавото строителство. За по-малко от година буквално всичко в апартаментите започвало да се руши, т.к. лъскавата фасада криела откровено опасни сгради, асансьорите скърцали зловещо и пропадали в шахтите, мазилката в хола падала на парцали като януарски сняг, по време на семейния обяд. Обектите не били пощадени и от най-ужасният и типичен за новите сгради кошмар – плъзналите от нищото дървеници. “Откъде взема материалите, как строи, ние не знаем, но дървениците винаги идват и никога не си тръгват след това”, оплака се новодомка, която помоли да не я снимаме заради страх от саморазправа.

 

Очаквайте ексклузивен репортаж, заснет от екипа ни със скрита камера, от който ще научите зловещи подробности как Кирил Дойчев и г-ца Чапова са разбили съдбите на десетките излъгани с жилища нещастници.

Източник: crimesbg.com