От известно време насам в цял свят започнаха да публикуват пророчествата на един от най-известните индийски гурута от последното столетие Сатия Сай Баба. Макар че е починал през 2011г. едва се разпространяват негови прогнози, направени приживе. Сай Баба твърди, че близо 70 на сто от човечеството ще загине при различни бедствия през 2024 г. Хубавото е само, че не прогнозира ядрена война. Казва обаче, че изчезването на ядрените оръжия ще засегне пряко живота на планетата, но не уточнява какво точно означава това.

 

Името на Сатия Сай Баба. се свързва с дъщерята на Тодор Живков Людмила. Има много източници, които твърдят, че тя два пъти се среща с гуруто в Индия. Той материализира в дланите си пръстен, който й подарява, като я предупреждава, че когато наближи смъртният й час, пръстенът силно ще потъмнее. Има дори твърдения, че бижуто изчезва мистериозно след неочакваната смърт на Червената принцеса. Поетът Любомир Левчев е на малко по-различно мнение. Той казва, че Людмила Живкова имала пръстен с тюркоаз и именно този пръстен, по информация на слугинята Лена, започнал да побелява преди физическата смърт на Живкова.

 

В Индия има много и всякакви светци и гурута, но е трудно да се намери човек като Сатия Сай Баба, който да предизвика толкова противоречиви емоции у хората - от ентусиазирано преклонение до агресивни обвинения в шарлатанство.

 

Сай Баба е определян като магьосник, който материализира предмети от нищото, като въплъщение на Шива и Христос на земята. На противоположната страна са тези, които го наричат арогантен магьосник и велик интригант, измамил милиони лековерни последователи и направил състояние от милиарди долари.

 

Сатия Сай Баба предизвестява смъртта на Людмила Живкова

Сатя Нараяна Раджу е роден през 1926 г. в малкото селце Путапарти (Южна Индия) в бедно семейство. От детството си проявява талант към изкуствата – занимава се с танци, музика, поезия. На 14-годишна възраст е ухапан от черен скорпион, след което тийнейджърът е в странно трескаво състояние няколко дни, бълнувайки на санскрит. След това около два месеца го смятат за луд – плаче и се смее, ръмжи, хапе

 

Католически лекари убеждават родителите, че момчето е обладано от дявола и е необходим екзорсизъм. Не е известно дали свещениците са помогнали, но на 23 май 1940 г. Нараяна внезапно идва на себе си, с махване на ръката си материализира цветя и сладкиши от въздуха и ги раздава на всички присъстващи, заявявайки, че е „Сай Баба и е на този свят, за да го защити от нещастия“.

 

По това време в Индия е много популярен друг гуру на име Сай Баба от село Ширди (Махаращра), починал през 1918 г. Този аскет прекарва по-голямата част от живота си в проповед, седнал под едно дърво. Известен е в Индия като праведен и йога майстор с много последователи и почитатели.

 

Момчето Нараяна заявява, че е прероденият Сай Баба. Като доказателство създава от въздуха билки, които растат само в Хималаите, както и купчина свещена пепел от вибхути (получена чрез изгаряне на лечебно дърво и използвана в аюрведа). След това напуска дома си, като казва, че има много работа. В продължение на десет години се скита из Индия, а през 1950 г. се завръща в Путапарти и основава своя ашрам там.

 

В Путапарти започват да пристигат поклонници – първо от цяла Индия, след това от цял свят. Сай Баба се занимава главно с четене на проповеди, в които твърди, че Христос, Шива, Вишну, Аллах и всички известни божества са проявления на една божествена същност. Той дори се нарича техен аватар, т.е. тяхна проява. Хората идват на тълпи, за да видят чудесата, които върши, и ако имат късмет, да получат подарък от гуруто.

 

Световната слава на Сатия Сай Баба е предизвикана от чудесата, които се смята, че върши. Той. материализира обекти. Почти всяка вечер, докато общува с поклонниците си, Сай Баба подарява на някои от тях златни предмети, пръстени със скъпоценни камъни, швейцарски часовници и други скъпи вещи. Сам ги прави, като затваря за кратко очи и длани, след което съответният подарък се появява в ръцете му.

Най-често материализира пепелта от вибхути но нея дарява само на най-отдадените.

 

Друго чудо на Сатия Сай Баба е умножаването на храната. „Произвежда“ халва и фурми в неограничени количества и ги раздава на всички присъстващи. Наред с това лекува неизлечимо болни, за което са записани стотици свидетелства – сред тях и на парализирани и онкоболни, както и на луди.

 

Сатия Сай Баба твърди, че чете мисли. Някои посетители на ашрама, които са успели лично да общуват с гуруто, са категорични, че той е способен на телепатия. Още по-невероятно изглежда способността му според твърдения на поклонници от устата му да излизат златни жертвени фигурки.

Източник: Уикенд