Христо Мутафчиев бесен и заплаши с голям бунт през есента!

С голям актьорски бунт през есента заплаши от ефира Христо Мутафчиев, който е председател на актьорския съюз. Той заяви, че от години никой, нито едно управление, не е помислило за хората от тяхната професия, за културните дейци. Те са забравени или нарочно оставени не в девета, а в деветнайста глуха и на никого не му дреме.

"Парите на актьорите, на колегите ни и от други браншове, са смешни. Няма субсидиране от страна на държавата, нищо няма, бе. Да не говорим, че последният ни министър, онова момченце министър Наско... ами то бъкел не разбираше. От нищо си нямаше хабер. Не може така. Но и премиерът нищо не направи, за да сложи ред в тази каша", заяви Мутафчиев.

Той обясни, че ако е имал щастието или нещастието да стане министър-председател, първите няколко дни от управлението си е щял да прекара единствено в постоянни разговори и срещи с представители на всички, на абсолютно всички браншове и сектори в България. За да се запознае и разбере реално нуждите им.

Колкото до пандемията, актьорът заяви, че не знае какво ще правят той и останалите му колеги, ако пак се наложи разреждане на салоните и налагането на маски, което да откаже голям процент от хората от театъра.