В интервю за „Уикенд“ по повод 80-та си годишнина най-прочутият у нас цирков артист Александър Балкански споделя, че държавата не обръща внимание на цирка.

Александър Балкански: Пред НС само протести, а пред цирка опашки

„Говорил съм и със Стефан Данаилов, когато навремето беше културен министър, с неговите следващи колеги, единствено с културния на Кирил Петков – това момче Наско, не успях да разменя две приказки. Сега се радвам, че се върна Минеков, защото ще искам нова среща и нови промени за цирка“ – заявява Александър Балкански.

На въпроса как ще коментира политическата ситуация в страната, Александър Балкански заявява следното:

„Едно е да искаш да направиш цирк, второ да го направиш, трето да го задържиш, четвърто – хората да го оценят и да ти ръкопляскат. Кажете ми от тези неща кое присъства в нашия парламент?

Там са лошите палячовци и клоуни, които всички мразят и никой не им ръкопляска. Аз на всяко представление стоя на вратата и очаквам посетителите. Следя лицата им – виждам, че всеки влиза със своите проблеми. На излизане отново съм до вратата и пак гледам – лицата им светнали, доволни, че поне за 2 часа са забравили грижите. Значи ние даряваме на хората усмивки, а тези от парламента им ги отнемат. Пред Народното събрание само протести, пред наши цирк – опашки“, заключава Александър Балкански.

Източник: Уикенд