Един от най-популярните родни политици, общественици, журналист, галерист и лидер на партия „Атака“ – Волен Сидеров, е бил народен представител в няколко парламента. Името му сякаш е абонирано за всевъзможни скандали.

 

Той бе осъден по няколко дела за хулиганство заради чепатия си характер, но не дава вид това да го притеснява по някакъв начин, макар да подозира политическа репресия.

Твърди, че най-голямото му богатство е синът му Волен, наследил музикалната му дарба. Не пропуска да попита Господ с какво е заслужил такова щастие всяка нощ, щом се събуди и види, че синът му спи до него.

 

Споделя, че вече не празнува рождения си ден, тъй като цифрите станали много, но пък се радва, че го поздравили над 250 души, повечето от които непознати имена. Макар това да му се сторило странно, се зарадвал.  Думите им били истински и го стоплили. Щастлив е от това, че има хора, които го уважават и вярват на „Атака“.

 

В личен план е доволен от изминалата година, тъй като намерили жилище в близост до училището на сина си, който е в първи клас. Всяка сутрин го води до вратата на учебното заведение, а следобед ходи да го забира от занималня. Малкият Волен е неговата гордост и въплъщение. Твърди, че момичетата го заглеждат отсега и не му се мисли какво ще е като порасне. Ако съди по него, няма да му липсва женско внимание.

 

Сидеров е без комплекси, тъй като имал щастливо детство в Ямбол. Влязъл в политиката, тъй като бил призован. Към днешна дата е доволен, тъй като може да каже много истини на политици и граждани. Може да си позволи да нарича елита „задръстени типове“ и да ги пита право в очите за какво точно се борят.

 

Притесненията му са свързани с това, че можем да бъдем вкарани във военна фаза, тъй като България няма никаква съпротивителна сила, а народът е като зомбиран. Много от хората не са наясно накъде са тръгнали и какво искат.

 

Категоричен е, че щастието е в семейството – има прекрасна съпруга и дете, което всяка нощ като се събуди и го види, си казва: „Господи, с какво заслужих това щастие?“. След тази му мисъл неприятностите изчезват като дим.

Не крие, че на моменти не се чувства като типичен българин, тъй като българинът е хитър и дребен тарикат, който иска да надскочи сянката си и си вярва, често обвинява другите за провала си... 

Когато има изгода и получава пари, непрекъснато казва угоднически: „Да, шефе“. Спрат ли парите, се изпарява и той. Сидеров е категоричен, че от такъв народ не може да се очаква нищо положително.

 

Смята, че много време е пропиляно в лъжи и ако продължим по същия начин, нямаме бъдеще. Като националист често си задава въпроса кой защитава националните ни интереси и стига до извода, че никой. Твърди, че ние сме робски народ, който за съжаление ще остане робски и допълва, че нещата биха се променили само при геополитически размествания, които така или иначе ще се случат.

 

Като най-хубав момент в живота си определя този, в който изгубил девствеността си, а като най-лошият – първото предателство. Отказва обаче да уточни кой и как го е предал. Посочва само, че когато си отдаден някому, предателството много боли.

 

Не се притеснява от остаряването и не се чувства стар. Припомня, че Господ го дари с дете на 59 години, а сега е на 67. Категоричен е, че докато е жив човек трябва да върши полезни неща.

Към днешна дата твори – започнал е да пише три книги едновременно. Едната носи заглавието „Битката за света“ и ще е фундаментална творба, в която обяснява защо се случват някои неща. Втората му книга е посветена на българските гении. Третата пък е автобиографичният му дълъг разказ. Твърди, че има усещането, че като ги завърши, ще приключи мисията си на земята.

 

Споделя, че вярата му към Бог е преминала през много препятствия. Имало периоди, в които се лутал. Смятал е някой ден да обясни на хората, че Христос наистина е божи син. Категоричен е, че всеки от нас носи божественото и не бива да се съмнява в Твореца.

 

Волен Сидеров е от хората, които винаги са имали любов в живота си. Никога не е поставял жените, с които е бил под него, нито пък ги е подценявал. Уважавал ги е и не е казвал лоша дума по техен адрес.

 

Определя съпругата си Деница като изключително чиста душа и допълва, че разбрал това още като  я видял. Именно тя била човекът, който го изтеглил от грешния бряг, подчертавайки, че тя е неговият божи пратеник, за да го спаси. Убеден е, че появата й в живота му не е случайна. Освен това го е дарила с най-прекрасното момченце на земята.

 

Както е известно Волен Сидеров няма деца от предишните си два брака. Макар винаги да е бил против абортите, първата му съпруга Зина направила аборт, без да му каже. Когато научил много се разстроил и я напуснал. Вярва, че когато едно бебе трябва да се роди, то Бог го изпраща на земята.

 

Случката се е разиграла през 80-те години на миналия век. Бившата му съпруга му искала да прави кариера – интересувала се от дипломация и от международни икономически отношения. В крайна сметка се развели, а по-късно тя починала.

Втората му съпруга Капка претърпяла спонтанен аборт. 

Деница била единствената жена, която заявила, че не желае да прави кариера, а да бъде майка. Казал си: „Най-накрая една истинска жена“ и затова я обикнал толкоз много. Тя му е на сърцето, защото е с чисти сърце и душа.

Източник: Уикенд