Преживели ужасния трус споделят, че усетили силата на задаващото се земетресение. По това разбрали, че то не е „нормално“, а много по-силно. В медиите циркулира информацията за 7.6 по скалата на Рихтер. Сали Йълдъз от Кония споделя, че веднага осъзнали, че ще има много жертви след природната стихия.

Малко преди земята да се разлюлее силно те чули звуци, идващи от под земята. След това забелязали, че мебелите започнали да се люлеят, а дори и вратите се клатели и веднага разбрали, че става въпрос за силно земетресение.

Местни жители споделят за изцяло сринати със земята сгради, а за такива се съобщава поне в 7 града. Все още не е ясно къде положението е най-тежко, властите са реагирали светкавично и започнали спасителни операции по издирване на хора. Също така се разчистват отломки и се осигурява подслон и храна за бедстващите хора.

За момента се призовава в никакъв случай да не се влиза в сградите, защото има вероятност да има вторнични трусове и рискът от срутване е голям.

Образували са се огромни задръствания на хора, бягащи от града в опит да се спасят. Това допълнително затруднява придвижването на спасителните екипи и властите апелираха за запазване на спокойствието и реда.

Към момента няма постъпила информация за засегнати българи.

Източник: blitz.bg

Очевидец за ада в Турция: Чухме звуци от под земята, вратите и полилеите започнаха да се клатят и... ВИДЕО