Тотално обезверен и изгубил надежда за оправията на България, поне не в близките години, е Христо Гърбов. Актьорът, който скоро ще навърши 65 години, заяви, че ако изобщо гласува на тези поредни избори, ще го направи с омерзение. Защото не вижда абсолютно никакъв, дори и минимален смисъл.

"Едно и също е, едни и същи са. Гади ми се вече от позьорщина и лъжи! Да, ние сме актьори, с това си вадим прехраната, но истината е, че политиците ни бият по всички параграфи - много по-добри актьори са от нас", казва Гърбов.

За него най-големият проблем на родината ни са нескончаемите опити да се смачка културата и образованието, както и всячески да се пречи на хората да мислят самостоятелно, да разсъждават. "Разбира се, че е така, защото умният и мислещ човек нямаше и ден да търпи това, което ние понасяме с години. Тази цялата кочина, в която се търкаляме повече от 30 лета", гневи се актьорът, който не може да се побере вече в кожата си затова, че интелигенцията ни намалява все повече.

Колкото до личния му живот, той твърди, че го спасява само хуморът и обича хората, които го владеят и разбират. "Жалко е, че все по-често се срещат пълни сухари, които не само не могат да се засмеят от сърце, ами са и лишени от всякакви други емоции. Ей това е страшното", признава Христо.

Актьорът смята да отпразнува малкия си юбилей сред най-доверените и близки хора, защото не си пада по огромни и шумни купони.