“Много обещания и нито ред ясен ангажимент”! Така гневни работници и служители на топлофикациите и мините определиха вчерашните изявления на премиера Денков след като вчера правителството прие Плана за справедлив преход. Енергетиците и миньорите от Перник и Кюстендил продължават протестите с блокади на основни пътни артерии.
 
Работниците от топлофикацията и мините в Перник се събраха в 12.00 часа пред автогарата в града. Очаква се да бъде отново блокиран главният път за Радомир.
 
В 11.45 часа и енергетиците от ТЕЦ "Бобов дол" се събраха пред централата и в 12 часа блокираха за втори пореден ден пътен възел "Бинека".
 
Работниците продължават да отстояват своите искания и се надяват на преговори. Енергетиците посочват, че протестът им не засяга само конкретни работни места, а запазването на стабилността на целия енергиен сектор.
 
Обещават ни до 2038 година да работим. Обещават ни до 36 заплати. В териториалните планове имаше много грандомански проекти. Вчера, когато ги приемаха, дори не знаехме какво точно има, не сдържат яростта си заетите в тези сектори.

“Стига толкова обещания! Спрете популизма”, скандираха те.

“До превръщането ни във вносител на електроенергия има само една стъпка и тя е ние да направим крачка назад и да се примирим. Няма да се примирим! Няма да направим крачка назад!” и 
“Спрете убийството на българската енергетика!
Цената ще я плати целият български народ. Няма да се предадем, вашите планове няма да минат!”, бяха само малка част от призивите на  участващите в протеста.