Политически скандал се заформи в Народния театър. В центъра на събитията е пиарката на трупата Велислава Кръстева, която има богато минало с партия „Движение за права и свободи“.

На кабинета на експерта по връзки с обществеността бяха залепени бележки с надписи „Изчезвай“ и „ДПС“. Това сериозно наранило пиарката, която се оплакала веднага на директора Васил Василев.

Въпросната Велислава Кръстева дълги години работеше за ДПС. Тя беше пиар на турската партия и дори личен пиар на Ахмед Доган, с когото е близка и до днес.

Заради всичко това в театъра има хора, които я искат уволнена. Според тях тя е получила работата именно благодарение на връзките си с ДПС и ще работи за тази партия и в Народния, което е недопустимо.

Това обаче не е първият човек от този театър, който е обвързан с политиката. Самият Василев беше заместник на културата в кабинета „Орешарски“ преди 8 години. Той се познава с Кръстева именно от парламента, тъй като по същото време тя работеше за ДПС. Затова има хора, сред които и актьори, които считат, че е станала ПР в Народния театър с политически връзки.

Има и актьори, които са замесени в политиката, а работят във въпросния театър. Това са Веселин Калановски от „Да, България“ и Евгени Будинов от ГЕРБ.

Режисьорът на Народния Александър Морфов смята, че няма лошо човек на изкуството да е обвързан с политиката, стига да не се отразява на работата му.

При Велислава Кръстева обаче не е много ясно дали не се отразява, защото не е никак сигурно дали щеше да получи работата в театъра, ако не беше човек на Ахмед Доган. Докога в България всичко ще става с връзки, а кадърните хора, които не познават правилните хора, ще стоят отстрани, се чудят в обществените среди.

България е лидер по корупция в ЕС и се вижда ясно защо е така. Нито една партия не може да се справи с този проблем, но всъщност по-правилно е да се каже – не иска да се справи.

Източник: България днес