Служител на „Трейс груп холд“ е бил уловен целенасочено да чупи цяло жълто паве от прочутите жълти павета в центъра на София. Фирмата уж трябва да ги ремонтира, но се оказва, че след работниците има недоброжелатели.

Очевидци разказват за случая, а след това той се е потвърдил и от камерите. В момента се проверява дали няма и друг такъв случай.

Скандалът е изключително голям, защото жълтите павета са обявени за културно наследство на град София и глобата би следвало да е огромна.

Столичният кмет Йорданка Фандънков обяви, че на фирмата ще бъде издаде акт за над 200 000 лв. Никой обаче не се стряска, защото през есента се случи същото, бе написана глоба от 100 бона, а днес отново се чупи.

Според някои слухове фирмата неофициално е антибългарска и работи изцяло на чуждестранна издръжка, има за цел да съсипе България.

Други пък твърдят, че въпросният служител е родом от провинцията и мрази столицата. Затова си го изкарвал на паветата.

Фандъкова дори е пуснала жалба до СДВР. Тя се основава на Закон за София, който се отнася до културните наследства в столицата. Благодарение на него глобите са в пъти по-големи, отколкото в другите градове.

Става въпрос за жълтите павета по бул. „Цар Освободите“, в отсечката от бул. „Васил Левски“ до БАН. Там въпросният човек прави поразиите си, а фирмата му или му е заповядала така, или нарочно мълчи. И в двата случая срамът и позорът в центъра на София са факт!

Източник: Dir.bg