Ден преди 71-вата Молитвена закуска, главният прокурор присъства на международен симпозиум във Вашингтон

 

Членовете на конгреса на САЩ Робърт Адерхолд и Пийт Сешънс вече притежават почетен плакет на българската прокуратура. Той им бе връчен от главния прокурор Иван Гешев по време на организираната във Вашингтон международна дискусия за последиците от руската агресия.

 

Високопоставените американски политици не скриха адмирациите си за безкомпромисното отношение на българската прокуратура към всички опити на Путин да налага влияние на Балканите. Логично Гешев бе сред най-поздравяваните участници във форума, където той за пореден път увери присъстващите, че българската прокуратура и за напред ще бъде гарант, че България ще отстоява принципите на евроатлантизма.

 

Главният прокурор Гешев бе поканен да изнесе кратка лекция за серията от разследвания, довели до принудителното отзоваване от България на повече от 10 служители на руските спецслужби, ползващи се с дипломатически имунитет. Гост на дискусията бе и Роберто Монтела, генерален секретар на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Сред присъстващите на форума бяха множество действащи и бивши членове на Камарата на представителите.